Türkiye'nin ilk ve tek organik kavunu, 2014 yılı itibarı ile İlimizde üretiliyor.
Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Çankırı organik kavun yetiştiriciliği projesi kapsamında merkez ilçeye bağlı Hasakça köyünde toplam 200 dekarlık alanda mevcut organik kavunları yerinde incelemek maksadı ile geçtiğimiz günlerde İl Müdürümüz Osman ÇAKIR tarafından proje sahasına ziyaret gerçekleştirildi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer DOĞAN, Proje Sorumlusu ve Targel personeli Adem KAYA'nın da hazır bulunduğu ziyarette incelemelerde bulunuldu. Proje sahibi çiftçilerimizle bir süre sohbet eden İl Müdürü Osman ÇAKIR bu tür projelerimizin Çankırı tarımına büyük katkı sağlayacağı, 200 dekarlık alandan, 2014 yılı itibariyle yaklaşık 300 ton organik kavun elde edileceğini söyledi.
İl Müdürü ÇAKIR sözlerinin devamında; "Çankırı tarımında organik kavunu bir marka haline getirmeye çalışırken bunun yanında da, organik elma, organik üzüm, organik bal ve organik çilek yetiştiriciliği gibi projelerle ilimizi organik tarım kenti haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.