16 Ekim Dünya Gıda Günü İlimizde Kutlandı.
2017 Dünya Gıda Günü'nün konusu bu sene "Göçün Geleceğini Değiştirin; Gıda Güvenliğine ve Kırsal Kalkınmaya Yatırım Yapın."
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'de her yıl düzenlenen Dünya Gıda Günü'nün bu seneki teması "Göçün Geleceğini Değiştirin; Gıda Güvenliğine ve Kırsal Kalkınmaya Yatırım Yapın."
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu sene FAO ile beraber göç olgusuna dikkatleri çekerek kentlerle kırsal alanın gelişmişlik farkının azaltılması, kırsal toplumun fakirlik tehdidi altında olanlarının iş ve yaşam koşullarının bulunduğu yörede iyileştirilmesi, kırsalda refahın arttırılmasının gerekliliğine dikkatleri çekerek etkinliklerin bu çerçevede yürütülmesini hedeflemiştir.
Gıda Günü etkinliği; 16 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 10:20 İsmet İnönü Ortaokulu, saat 11:00 Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu ve saat 14:00 de Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulunda okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdürü Osman ÇAKIR yaptığı konuşmayla Dünya Gıda Gününün içeriğine ve konunun önemine dikkat çekmiş; "İnsanların çoğunlukla korunmak amacıyla kalabalık gruplar halinde ülkeler veya kasabalara gelmesi sebebiyle günümüzde üstesinden gelinmesi gereken bir mesele olan göç bu sene FAO'nun gündemini oluşturmaktadır. Birçok sorunu yanında getiren göçmenlerin ev sahibi ülke veya bölgelere kendi bilgi ve becerilerini taşıdığını ve bunların doğru yönlendirilmesi sonucunda ekonomik büyümeye katkı sağlayabilecek olduklarının bilinmesi önemlidir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak sürdürülebilir politikalar uygulayarak gıda güvenliği kavramı, açlık ve yanlış beslenmenin temel nedenleri konularında çok boyutlu çalışmalar yürütülmektedir. Hedefe ulaşmak için sürdürülebilir kalkınmanın devamlılığı gıda üretim sistemleri ve muhafazası konularında daha kapsamlı çalışmalar ile en önemlisi de tarıma ve toprağa sahip çıkmaktan geçmektedir." demiştir. Toplantı Zir. Müh. Dilek BENİVAR'ın yaptığı "Güvenli Gıda Nedir? Gıda Tüketiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz!" konulu sunumuyla devam etmiştir. Toplantıyı takiben okul öğrencilerine ikramlar dağıtılmıştır.