Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı Öncesinde Gıda Denetimlerine Hız Verildi.
Kurban Bayramının yaklaşması üzerine gıda kontrol görevlilerince yapılan uygulamada, bayramda tüketimleri artan tatlı ve şekerleme üreticileri, unlu mamuller, toplu tüketim yerleri ile kasaplar ve fırınlar denetlendi. Kontrollerde, işletme çalışanlarına gıda hijyeni ve saklama koşulları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ekipler, bu kapsamda tüketimi artan ürünlerle ilgili olarak durumu fırsata çevirmek isteyenlere mahal vermemek adına denetimlerin daha da sıklaşacağını bildirdi. Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde imalathane ve satış yerleri, hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetleniyor. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı şartlar taşıyan işyerlerine ise cezai işlem uygulanıyor.
İşletmelere uyarılarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Osman ÇAKIR, bayram dolayısıyla artan yoğunluk sebebiyle bazı işletmelerde özellikle hijyen konusunda meydana gelebilecek aksaklıklara asla müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayarak tüketicilerin açıkta ve sağlıksız ürünleri almaması konusunda uyardı. Vatandaşların gördükleri aykırı durumları 'Alo 174' gıda hattına ihbar edebileceklerini belirtti.